O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Udbinski dekanatski susret crkvenih zborova - sv. Cecilija

1/7
Udbinski dekanatski susret crkvenih zborova - sv. Cecilija
Udbinski dekanatski susret crkvenih zborova - sv. CecilijaUdbinski dekanatski susret crkvenih zborova - sv. CecilijaUdbinski dekanatski susret crkvenih zborova - sv. CecilijaUdbinski dekanatski susret crkvenih zborova - sv. CecilijaUdbinski dekanatski susret crkvenih zborova - sv. CecilijaUdbinski dekanatski susret crkvenih zborova - sv. CecilijaUdbinski dekanatski susret crkvenih zborova - sv. Cecilija
Objavljeno: 23-11-2016

UDBINA – Jučer je bio blagdan, bolje rečeno spomendan, sv. Cecilije. A ta sv. Cecilija, ponajprije se poima kao zaštitnica glazbe i glazbenika. Zato se mnogi crkveni zborovi baš nazivaju po njoj. Ali nije ona samo zaštitnica glazbe, zaštitnica je ona i pjesnika i slijepih, ali to se nekako manje spominje.

U Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini odlučili su povodom njena spomendana upriličiti dekanatski susret crkvenih zborova. Ne samo susresti se, već pjevati, naravno. A radi se o Udbinskom dekanatu koji obuhvaća veliki prostor i sljedeće župe: Podlapača, Korenica, Plitvice, Boričevac, Gračac, Ričice, Sv. Rok, Palanka, Bunić, Lovinac i Rudopolje, naravno i Udbina. Tako su crkveni zborovi iz nekih od spomenutih župa pjevali u slavu Gospodnju i slavu sv. Cecilije.

M. K.

Foto: J. Š.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!