O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Okusi svoj zavičaj - poziv domaćima proizvođačima voća i povrća

1/1
Okusi svoj zavičaj - poziv domaćima proizvođačima voća i povrća
Okusi svoj zavičaj - poziv domaćima proizvođačima voća i povrća
Objavljeno: 09-11-2016

OTOČAC - Trgovački lanac Lidl u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom pokrenuo je projekt 'Okusi svoj zavičaj', kojim domaćim proizvođačima voća i povrća želi omogućiti da svoje svježe voće i povrće plasiraju na police Lidlovih trgovina u Hrvatskoj. Proizvođači se mogu prijaviti putem javnog natječaja sve do 15. prosinca ove godine, a to mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođačke organizacije i ostali organizacijski oblici poljoprivrednika – stoji u priopćenju Hrvatske gospodarske komore.

-Cilj je ovog projekta potrošačima ponuditi prvoklasne domaće, svježe plodove, u najkraćem mogućem roku od berbe - kazala je Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK, dodavši da trgovački lanci prisutni u Hrvatskoj sve više prepoznaju i preferiraju hrvatsko. Istaknula je i da je to velika potvrda i priznanje domaćim proizvođačima kojima Lidl tako olakšava plasman roba, dok istodobno kupcima nudi istinski vrijedan i kvalitetan proizvod.

- Imajući u vidu da je proizvodnja hrane strateški interes svake države, želimo projektom 'Okusi svoj zavičaj' dodatno poduprijeti poljoprivredna gospodarstva u proizvodnji domaćeg i kvalitetnog voća i povrća diljem Hrvatske, potaknuti konkurentnost obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te svojim kupcima omogućiti još veći odabir svakodnevno svježeg voća i povrća s hrvatskih polja - poručili su iz Uprave Lidla Hrvatska.

Više informacija o natječaju može se saznati na Lidlovom webu.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!