O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kako je HBOR pratio gospodarstvo u prvoj polovici godine

1/1
Kako je HBOR pratio gospodarstvo u prvoj polovici godine
Kako je HBOR pratio gospodarstvo u prvoj polovici godine
Objavljeno: 28-09-2016

OTOČAC - HBOR je u prvom polugodištu ove godine kroz kreditiranje, osiguranje izvoznih potraživanja i izdavanje činidbenih garancija, podržao 1.689 projekata hrvatskih gospodarstvenika s ukupnim iznosom od 5,7 milijardi kuna – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.

Tako je HBOR odobrio 1.588 kredita ukupne vrijednosti 4,2 milijarde kuna, od čega se 73 posto sredstva odnosilo na financiranje investicija. Kroz poslove osiguranja izvoza u prvoj polovici 2016. godine osigurano je izvoznih poslova u iznosu od 633,57 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od 12,4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Najaktivniji korisnici HBOR-ovih kredita bili su mali i srednji poduzetnici za čije je projekte odobren iznos od 3,2 milijarde kuna, što predstavlja 2,5 puta veći iznos od onoga odobrenog ovim subjektima u istom razdoblju prethodne godine. Ovako veliki broj podržanih projekata rezultat je novih mjera kojima je unaprijeđena suradnja s leasing društvima i poslovnim bankama, a sve s ciljem lakše dostupnosti povoljnih kreditnih sredstava gospodarstvenicima.

          M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!