O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mladi Kastavci i Domovinski rat u Gackoj

1/5
Mladi Kastavci i Domovinski rat u Gackoj
Mladi Kastavci i Domovinski rat u GackojMladi Kastavci i Domovinski rat u GackojMladi Kastavci i Domovinski rat u GackojMladi Kastavci i Domovinski rat u GackojMladi Kastavci i Domovinski rat u Gackoj
Objavljeno: 24-09-2016

OTOČAC – U Gackoj je osvanulo prekrasno sunčano jutro, malo prohladno, ali kao stvoreno za izlete. Tu prigodu iskoristila je Osnovna Škola Kastav i braniteljska udruga iz Kastva, koja je u sklopu školskoga kurikula iz povijesti, točnije Domovinskog rata, odlučila obići regiju Gacku i šire.

U Otočac je stiglo 128 djece u pratnji kastavskih branitelja, na raspolaganje im se stavio pukovnik Davor Peitel te je učenicima objasnio i pojasnio kako se branila Gacka i Otočac, odnosno gdje su i njihovi roditelji u to vrijeme ratovali.

Ne samo da će se mladi Kastavci bolje upoznati s Otočcem i njegovom okolinom, nego će se uputiti preko Ramljana sve do Čanka.

Eto, ovo je primjer kako se može kad se hoće, odnosno kako školski program ne ograničava one učitelje da i terenom progovore o Domovinskom ratu i stvaranju moderne Hrvatske.

M. Kranjčević

Foto: M. O.

Podijeli novost na društvenim mrežama!