O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Natječaj za bespovratna sredstva za kapitalna ulaganja u proizvodne tehnologije

1/1
Natječaj za bespovratna sredstva za kapitalna ulaganja u proizvodne tehnologije
Natječaj za bespovratna sredstva za kapitalna ulaganja u proizvodne tehnologije
Objavljeno: 21-09-2016

OTOČAC - U sklopu provedbe Industrijske strategije 2014.-2020., Ministarstvo gospodarstva je i u 2016. godini objavilo Javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava prema Programu regionalnih potpora za kapitalna ulaganja u proizvodne tehnologije. Državne potpore po ovom programu namijenjene su proizvodnim gospodarskim sektorima za ulaganje u nove tehnologije – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.

Cilj programa je potaknuti poduzetnike na ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu u svrhu modernizacije i proširenja postojećih proizvodnih kapaciteta te osnivanje nove poslovne jedinice uz uvjet zadržavanja i povećanja broja radnika.

U proračunu Ministarstva gospodarstva za spomenuti program predviđeno je 40 milijuna kuna. Maksimalni intenzitet potpore za velike poduzetnike iznosi 25 posto, a za male i srednje 35 posto prihvatljivih troškova projekta. Maksimalni iznos potpore po poduzetniku ograničen je na 1,5 milijuna kuna bez obzira na visinu prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljivi prijavitelji su mali poduzetnici (koji su na dan 31. prosinca 2015. imali minimalno 40 zaposlenih), srednji i veliki poduzetnici (sukladno kategorizaciji veličine poduzetnika prema Uredbi Komisije 651/- 2014), a koji ispunjavanju uvjete propisane natječajem.

 Prihvatljive aktivnosti u sklopu ovog programa su ulaganja u materijalnu imovinu (strojevi i oprema namijenjeni proizvodnji) te aktivnosti ulaganja u nematerijalnu imovinu do gornje granice od 25 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta (patenti, licencije, industrijski softveri). Indikatori uspješnosti programa su rast broja zaposlenih, prihoda te vrijednosti izvoza.

Više o tome može se pogledati na:  http://www.mingo.hr/page/program-dodjele-drzavne-potpore-za-ulaganje-u-proizvodne-tehnologije .

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!