O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

XVI. Oldtimer auto rally u Gackoj

1/17
XVI. Oldtimer auto rally u Gackoj
XVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u GackojXVI. Oldtimer auto rally u Gackoj
Objavljeno: 18-09-2016

OTOČAC – Jučer i danas je Oldtimer klub Zadar organizirao natjecateljski oldtimer auto-rally koji se boduje za prvenstvo Hrvatskog oldtimer saveza. Možda je najava ružne prognoze vremena neke od sudionika obeshrabrila, ipak je u Gacku i Otočac jučer stiglo dosta publici zanimljivih starih automobila. Svakako treba na ovomu lijepom događanju zahvaliti organizatorima, a to je Oldtimer klub Zadar i Turistička zajednica Grada Otočca, odnosno Aljoši Kubaski, Danijelu Krznariću (naše gore listu) i Mladenki Orešković. Naravno i svima drugima koji su na bilo koji način pomogli da ova manifestacija uspije.

Naravno da su stari (obnovljeni i uzdržavani) automobili plijenili pozornost građanstva, ta kako i ne bi, bilo je lijepo vidjeti toliko stara godišta modela kojih u uobičajenu prometu na našim cestama nema, ili ih rijetko ima. Bilo je zanimljivo propitati se s koliko 'konja' raspolažu, koliku brzinu mogu dosegnuti, uostalom koliko i koštaju kad bi bili na tržištu, a malo vlasnika bi se od njih htjelo odvojiti. Sve su to pitanja koja se nameću sama po sebi i po ljudskoj znatiželji. Tako se doznalo da je najskuplji model među njima imao cijenu od 75.000 eura. To ne znači da je bio i najskuplji, neki vlasnici uopće nisu htjeli licitirati s cijenom jer oni za njih – nemaju cijenu. Bilo je i onih koji su skrušeno zamolili bi li im bilo dopušteno samo sjesti u neki od modela.

Oltimeri su bili izloženi na platou ispred Gackoga pučkog otvorenog učilišta od 9 do 15 uri. Turistička zajednica Grada Otočca, a u tome im je pomogla 'oldtimer teta Ružica', počastili su sudionike šljivovicom i domaćom pečenom 'masnicon'. Ljudi koji nisu iz Gacke bila je to zanimljiva 'slastica', vjerojatno su je prvi puta kušali i naravno – oduševili se njom. Planula je. A sa šljivovicom trebalo je 'oprezno', jer 'kada voziš ne pij'. Kako vlasnici oldtimera imaju i svoju pratnju, sve njih je prof. Mara Krznarić u međuvremenu odvela do spomenika palim braniteljima i održavši kratko predavanje o stradanjima Gačana i Gacke u Domovinskom ratu.

Potom su na Trgu dr. Franje Tuđmana održani i ispiti spretnosti tih 'staraca'. Iza toga uslijedila je vožnja Gackom, sve kako bi se gosti upoznali s čarima i ljepotama ovoga kraja. U ugodnu raspoloženju su u Gackoj i prenoćili da bi danas jedan dio izložio svoje modele u središtu Otočca, a drugi dio otišao u Kuterevo posjetiti Utočište za medvjede. Eto, vrijeme je ipak poslužilo, a XVI.Oldtimer auto rally je uspio.

M. K.

Foto: teško nabrojiti sve autore, a da se ne pogriješi u atribucijama

Podijeli novost na društvenim mrežama!