O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Sudjelovanje na EKOBIS-u i na Međunarodnoj konferenciji

1/9
Sudjelovanje na EKOBIS-u i na Međunarodnoj konferenciji
Sudjelovanje na EKOBIS-u i na Međunarodnoj konferencijiSudjelovanje na EKOBIS-u i na Međunarodnoj konferencijiSudjelovanje na EKOBIS-u i na Međunarodnoj konferencijiSudjelovanje na EKOBIS-u i na Međunarodnoj konferencijiSudjelovanje na EKOBIS-u i na Međunarodnoj konferencijiSudjelovanje na EKOBIS-u i na Međunarodnoj konferencijiSudjelovanje na EKOBIS-u i na Međunarodnoj konferencijiSudjelovanje na EKOBIS-u i na Međunarodnoj konferencijiSudjelovanje na EKOBIS-u i na Međunarodnoj konferenciji
Objavljeno: 09-09-2016

BIHAĆ – Jučer je u Bihaću u športskoj dvorani Luke otvoren 14. Međunarodni ekološki sajam EKOBIS. Sajam će potrajati sve do nedjelje.

Na ovom sajmu već trinaest godina za redom izlažu svoje proizvode i ponudu gospodarstvenici Ličko-senjske županije. Ove godine su, sukladno tematici sajma, svoje proizvode izložili Gacka d.o.o. iz Otočca i Sirana Runolist Tomaić-commercea d.o.o. iz Otočca. Gacka d.o.o. je promovirala rijeku Gacku, odnosno ribolov na ovoj rijeci. Interes je bio popriličan, a na štandu se zadržala vlast Unsko-sanskoga kantona i Općine Bihać. Sirana Runolist se predstavila sa svojim programom sireva.

Nešto iza svečanog otvaranja ovog sajma održana je Međunarodna konferencija o regionalnoj suradnji pod nazivom 'O(p)stanak  - Stvaranje uvjeta za zapošljavanje i ostanak mladih'. Na ovoj konferencije u dijelu koji se odnosio na projekte i primjere dobre prakse u funkciji o(p)stanka sudjelovao i predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac dr. sc. Joso Brajković s temom 'Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda u funkciji razvoja Gacke i Grada Otočca'. Iz Hrvatske je još predstavljen karlovački projekt 'Od EU projekta do akvarija', kojega je predstavila Marina Grčić, pročelnica Upravnog odjela za investicije i EU fondove Grada Karlovca. Naravno da su veći udjel na ovoj konferenciji uzeli domaćini iz Bosne i Hercegovine. Ono što se odmah moglo zamijetiti, to je da Bosnu i Hercegovinu također muči veliki val iseljavanja poglavito mladih ljudi u razvijenije europske i prekooceanske zemlje. Odvijaju se slični procesi kao i u Hrvatskoj, odnosno u drugim zemljama jugoistočne Europe. Domaćini su naročito isticali probleme organiziranja ne samo države (veoma složene po svom ustroju) nego i (ne)organiziranje na lokalnim razinama. Bosanski povratnici iz inozemstva iznijeli su svoje primjere zašto i kako, odnosno pokušali pojasniti da za posao i u Bosni i Hercegovini ima uvjeta, možda malo težih, ali ipak ima.

Drugi dio ove konferencije obuhvatio je teme o organskoj proizvodnji u funkciji održiva razvoja i opstanka. Pored domaćih izlagača, svoj udjel u ovom dijelu konferencije uzeli su i prezenteri iz Srbije.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!