O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Potpore otočnima poslodavcima

1/1
Potpore otočnima poslodavcima
Potpore otočnima poslodavcima
Objavljeno: 09-09-2016

OTOČAC - Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europski unije raspisalo je krajem srpnja ove godine javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u 2016. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.  Samo ministarstvo je i davatelj potpore, a rok za podnošenje zahtjeva i popratne dokumentacije je 31. listopada. Potencijalni korisnici su pravne i fizičke osobe - obrtnici sa sjedištem na otocima koji svoju djelatnost obavljaju na otocima. Uz navedeno, radnici koje zapošljavaju moraju imati prebivalište na otocima i raditi kod istog poslodavca najmanje dvanaest mjeseci bez prekida. Korisnici potpora na slabije razvijenima otocima (prve skupine) imaju pravo na potpore u iznosu od 100 posto jedne

prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće koju isplaćuje korisnik potpora, bez doprinosa na plaću. Korisnici potpora na razvijenijima otocima (druge skupine) imaju pravo na potpore u iznosu od 50 posto jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće koju isplaćuje korisnik potpora, bez doprinosa na plaću.

Više o tomu može se pogledati na: https://razvoj.gov.hr/UserDocsImages/O%20ministarstvu/Regionalni%20razvoj/Otoci%20i%20priobalje/1.%20JAVNI%20POZIV%202016..pdf .

M. Kranjčević

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!