O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Svečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportaša

1/13
Svečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportaša
Svečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportašaSvečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportaša
Objavljeno: 05-09-2016

OTOČAC - Danas, 5 rujna u Vijećnici Grada Otočca održano je svečano potpisivanje stipendijskih ugovora kategoriziranih sportaša. Riječ je o stipendijama koje dodjeljuje Zajednica športskih udruga Grada Otočca sportašima na temelju njihova uspjeha.

Dodijeljeno je pet novih stipendija od kojih dvije stipendije pripadaju sportašicama IV. kategorije u iznosu od 400 kuna mjesečno, a dvije stipendije primat će sportaš i sportašica V. kategorije u iznosu od 300 kuna mjesečno, te jedna stipendija pripada sportašici VI. kategorije u iznosu 200 kuna mjesečno.

Predsjednik  ZSU Grada Otočac Nikola Pemper u nazočnosti gradonačelnika Grada Otočca Stjepana Kostelca i tajnice ZSU Grada Otočca mr.Suzane Bižanović  i kategoriziranih sportaša i njihovih roditelja potpisali su stipendijske ugovore između ZSU Grada Otočca i vrhunskih sportaša. Potpisivanju ugovora nazočan je bio i zamjenik gradonačelnika Nenad Janković kao i predsjednik Gradskog vijeća Otočca Slaven Prpić koji su im tom prigodom čestitali na ostvarenim sportskim uspjesima.

Gradonačelnik Kostelac čestitao je sportašicama i sportašima koji su koji su postigli odlične rezultate u sportu i kazao kako se nada da će te svojim radom i dalje postizati dobre rezultate i pronositi slavu Grada Otočca i reklamirati naš grad u tim sredinama gdje pobjeđujete. Mi u Gradu ulažemo značajnija sredstva u sport i želja nam je da se naša djeca bave sportom. Grad godišnje izdvaja 1.300.000,00 kuna za sport i sportske aktivnosti, za sve klubove, a tu ste se našli i vi bez obzira što to nisu velika sredstva koja dobivate za stipendije međutim to je znak pažnje da vodimo brigu i o vama sportašima kao i svim djelatnostima u gradu Otočcu – kazao je gradonačelnik. Danas se u sportu u Gradu Otočcu vrti oko 1000 djece, to nije mali broj i zato mi izdvajamo sredstva iz gradskog proračuna što i nisu mala sredstva za Grad, a imate neke druge sredine koje su jače financijski od nas a izdvajaju manje novaca za sport. Budući da naši kuglači nemaju kuglane mi ćemo sutra u Zagrebu potpisati ugovor o gradnji kuglane, radi se o 7 milijuna kuna koje će grad započeti već 15.rujna s prvim radovima i nadamo se da ćemo za godinu dana imati u Gradu Otočcu novu kuglanu sa šest staza gdje će se moći održavati i međunarodna natjecanja.

Tajnica ZSU Grada Otočca mr.sc.Suzana Bižanović pozdravila je sve prisutne te kazala da svi sportaši Grada Otočca kada postignu određeni rezultat na nacionalnom nivou to znači osvajanje prvog, drugog ili trećeg mjesta dobiju od Hrvatskog olimpijskog odbora rješenje o kategorizaciji sportaša tako smo i mi na sjednici IO ZSU grada Otočca donijeli odluku o visini naknade. Odlukom Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga grada Otočca visine stipendija – novčanih naknada kategoriziranim sportašima za postignute rezultate su: 1.kategorija – 1.000,00 kuna, 2.kategorija – 800,00 kuna, 3.kategorija – 500,00 kuna, 4.kategorija – 400,00 kuna, 5.kategorija – 300,00 kuna i 6.kategorija – 200,00 kuna mjesečno i kategorizirani sportaši će ih dobivati godinu dana temeljem rješenja o kategorizaciji sportaša HOO i ugovora o stipendiranju ZSU Grada Otočca u razdoblju  od 1.6.2016. do 31.05.2017.godine.

Predsjednik ZSU Grada Otočca Nikola Pemper kazao je da po Zakonu o sportu HOO daje rješenja a lokalna uprava ili samouprava potpomaže koliko može u svojim mogućnostima. Unatrag tri godine svim su kategoriziranim sportašima izdvojeni novci u obliku stipendija, to nije veliki novac ali je znak pažnje da ipak kategorizirani sportaš osjeti da je ova sportska zajednica i Grad Otočac vodi brigu i pažnju o tim rješenjima i natjecateljima. Međutim kako je krenulo ja se nadam u budućnosti da ćemo mi mijenjati Odluku jer naši sportaši postižu za našu sredinu ne zavidne nego izvanredne rezultate. Mi imamo dvije medalje sa seniorskog prvenstva RH, sa juniorskog prvenstva Hrvatske, medalju sa kadetskog prvenstva Hrvatske evo naša je Andrea  je članica hrvatske Taekwondo reprezentacije, prošli tjedan bila je u Zagrebu na pripremama, sutra putuje za Bukurešt ( Rumunjska) i ispred Zajednice i kao trener želim joj sve najbolje u Bukureštu na Europskom kadetskom prvenstvu, kad sam već spomenuo medalje Mia Valinčić i Andrea Galetić su brončane na Seniorskom prvenstvu Hrvatske, također Andrea Bartulac je i brončana i na Juniorskom prvenstvu Hrvatske jer to je prelazna godina, Nika Prpić je srebrena na Juniorskom prvenstvu Hrvatske i Andrea Bartulac je zlatna na Kadetskom prvenstvu Hrvatske. Ja se zahvaljujem i roditeljima a posebno njima koji nas trpe, osobito mene kao trenera godinama želim da nastave na takav način i da budu priznati i poznati treneri. Također naš mladi sportaš Luka Jelinić koji je bio naš član Taekwondo kluba „Gacke“ a sada u Zagrebu studira on je sa košarkaškim klubom Cibona osvojio prvenstvo RH  također je kategorizirani sportaš, te odluka IO je potpuno isprava što takvu djecu koja su otišla iz Otočca sufinanciramo da bi danas-sutra po završetku vratio se nadam se u grad i nastavio tu sportsku karijeru dali kao natjecatelj ili kao trener  i nadam se da će ovo i Luki biti jedan poticaj da ipak odavde iz Grada netko vodi računa i prati ga u njegovom životnom i sportskom razvoju.

Sportaši koji su potpisali ugovor o stipendiji u četvrtoj  kategoriji su: Mia Valinčić i Andrea Galetić vrsne sportašice članice Taekwondo kluba „Gacka“, daroviti sportaši iz pete kategorije su Nika Prpić članica Taekwondo kluba „Gacka“ Otočac i Luka Jelinić član košarkaškog kluba „Cibona“ Zagreb, te iz šeste kategorije Andrea Bartulac darovita sportašica članica Taekwondo kluba „Gacka“ Otočac.

Na kraju svečanosti Slaven Prpić predsjednik GV Grada Otočca uručio je Andrei Bartulac zastavu Grada Otočca da istu ponese sa sobom u Bukurešt na Europsko kadetsko prvenstvo.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!