O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Veliki odaziv akciji DDK u Otočcu

1/7
Veliki odaziv akciji DDK u Otočcu
Veliki odaziv akciji DDK u Otočcu Veliki odaziv akciji DDK u Otočcu Veliki odaziv akciji DDK u Otočcu Veliki odaziv akciji DDK u Otočcu Veliki odaziv akciji DDK u Otočcu Veliki odaziv akciji DDK u Otočcu Veliki odaziv akciji DDK u Otočcu
Objavljeno: 22-07-2016

U prostorijama DVD-a  Otočac dana 22.srpnja, u vremenu od 9 do 15 sati održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvao veliki broj stanovnika Grada Otočca. Prikupljeno je čak 71 doza krvi te se još jednom pokazalo da su građani Otočca uvijek spremni odazvati se humanitarnim akcijama.

Akcija je proveo GD CK Otočac u suradnji sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka.

Na današnju akciju odazvalo se 84 davatelja, no, zbog nekih zdravstvenih poteškoća nakon kontrole hemoglobina, tlaka i drugih bitnih detalja, krv ovog puta nije moglo dati 13 osoba, i to 10 muškaraca i 3 žene.

Višesatno darivanje krvi u niz zadnjih akcija organizira se u Vatrogasnom domu DVD-a Otočac, gdje je u dvorani na katu postavljeno 6 ležaljki na kojima davatelji daruju krv. Ležaljke su gotovo stalno popunjene, a darivatelje čeka ekipa zdravstvenih radnika, prije davanja krvi, kako bi obavila kontrolni pregled. Nakon darivanja krvi, darivatelje čeka i poklon bon gdje se mogu počasti pićem i zakuskom.

Valja izdvojiti da je danas po prvi puta krv darovalo 12 osoba i to : Balen-Sušić Ivana, Bogdanić Dubravka, Brajković Goran, Brajković Milena, Burić Blaženka, Jergović Mario, Jurković Alan, Kostelac Hrvoje, Kostelac Karolina, Kraljić Nikola, Orešković Ines i Pavičić Ivana.

Damir Travalja darovao je krv 114 puta, a 71 darivanje ima Željko Ognjenović.

Hvala svima na plemenitosti i humanosti !

 

Dragica Cvitković

Podijeli novost na društvenim mrežama!