O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Novi model isplate državne potpore

1/1
Novi model isplate državne potpore
Novi model isplate državne potpore
Objavljeno: 18-07-2016

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Udrugom općina u Republici Hrvatskoj i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju predstavilo je prije nekoliko dana novi model isplate državne potpore u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2015. godinu – doznali smo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.

Sanja Krivanek, direktorica Sektora za izravnu potporu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, pojasnila je da je u tijeku reforma zajedničke poljoprivredne politike EU. Reforma je usmjerena na unaprjeđenje zaštite okoliša i životinja, ekološku poljoprivredu, zeleno plaćanje, poticanje mladih poljoprivrednika te zaštitu ugroženih sektora. Pored toga, došlo je i do preraspodjele potpora, tj. konvergencije, koja je povećala iznose potpora za 53.000, a smanjila za 34.000 gospodarstava u Hrvatskoj.

Zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak istaknuo je da su kriteriji za dodjelu potpora utvrđeni studijom koju su zajednički izrazili Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Državni hidrometeorološki zavod te da se oni odnose na ekonomsku veličinu poljoprivrednog gospodarstva i ostale relevantne faktore poput tla i klime.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!