O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Sudionici međunarodne konferencije došli i u Gacku

1/5
Sudionici međunarodne konferencije došli i u Gacku
Sudionici međunarodne konferencije došli i u GackuSudionici međunarodne konferencije došli i u GackuSudionici međunarodne konferencije došli i u GackuSudionici međunarodne konferencije došli i u GackuSudionici međunarodne konferencije došli i u Gacku
Objavljeno: 15-07-2016

OTOČAC - U organizaciji Sveučilišta u Zagrebu, Agronomskog fakulteta i Europske savjetodavne komisije za slatkovodno ribarstvo i akvakulturu (EIFAAC) održana je međunarodna konferencija vezana uz ključne teme iz područja slatkovodnih invazivnih životinjskih i biljnih vrsta.

Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda – Otočac, koji je ujedno i jedan od sponzora ove manifestacije, a u koordinaciji s firmom Optima Media iz Zagreba, za sve sudionike ove konferencije organizirao je posjet Otočcu, odnosno Centru. Radilo se o 50-ak ljudi, uglavnom stranih državljana.

Prezentiran im je netom dovršeni film o Gackoj i Otočcu, upoznati su s razvojem Centra kao jedinstvenoga znanstvenog i stručnog mjesta u Hrvatskoj, ali i kao važne turističke točke u Gackoj.

U sklopu obilaska Centra zanimali su se o načinu mrijesta ribe, procesu uzgoja rakova, ali i o tehnikama ribolova na rijeci Gacki. Oduševljeni čistoćom vode, prije odlaska poželjeli su otići na samu Gacku, čime je završena njihova prva posjeta Otočcu, naravno ne i zdanja.

Valja pripomenuti da je vođenje ove grupe na terenu bilo na engleskomu jeziku vlastitima snagama Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda.

J. J.

Podijeli novost na društvenim mrežama!