O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Lipa iz Sinca na Plitvičkim jezerima

1/4
Lipa iz Sinca na Plitvičkim jezerima
Lipa iz Sinca na Plitvičkim jezerimaLipa iz Sinca na Plitvičkim jezerimaLipa iz Sinca na Plitvičkim jezerimaLipa iz Sinca na Plitvičkim jezerima
Objavljeno: 12-07-2016

SINAC – Ljetno vrijeme uvijek je malo obilatije kulturnim događanjima na otvorenima prostorima unutar krajobraznih scenografija. Plitvička jezera odišu bujnom vegetacijom debele hladovine i hladnim grgoljastim šumorom obilja vode. U takvima kulturnim krajolicima kraj šimlastih krovova i kamenih ograda često nije lako raspoznati tko su umjetnici a tko publika jer svi rado sudjeluju i podjednako uživaju u trenutcima zajedništva.

Ovim vikendom započela je serija kulturno umjetničkih izvedbi KUD-a „Lipa“ Sinac na Plitvičkim jezerima. Mladi tamburaši, prevladavaju brojem tamburašice, sjetnim notama zatreperili su podnebesjem nad stolovima obilne hrane i osvježavajućih gutljaja. Ovakav nastup se ne propušta kazuje to i volja Lipinog basprimaša.  Iako s obje ruke u šavovima nije propustio nastup te i dalje igra za svoju 'reprezentaciju' očito i Sinac ima svog Vedrana Ćorluku.

I nije moglo proći ni ovo događanje da poput pravoga prvog čovjeka društva i lokal patriota u prve redove nije stigao i počasni predsjednik Lipe Ivan Bogdanić. I to u društvu dva vrsna pjevača i prijatelja, dva kršna Hercegovca.

I tako sitno svirala samica, zvonile tambure, odjekivao glas pjevača kroz pejzaže prirodnih divota i prošlo  jedno ugodno predvečerje. Publika se veselila, pljeskala, plesala. Šarenile se i bijelile nošnje. Mudro se posavile kose djevojačke u krunice na glavi.  S večeri utihnula tambura i pjesma te pao mir na proplanke i granje. San ljetne noći izmamio šetače. Sinac se vrati Gacki k'o vjeran suprug ženi do novog putovanja pod gorde slapove Plitvica.

J. Ilić

Podijeli novost na društvenim mrežama!