O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Eto 17. Smotre folklora u Otočcu

1/1
Eto 17. Smotre folklora u Otočcu
Eto 17. Smotre folklora u Otočcu
Objavljeno: 14-06-2016

OTOČAC – Eto smotre folklora, samo što nije, u Gackomu pučkom otvorenom učilištu puši se iz glava zaposlenika, nema improvizacije, svaka sitnica mora biti na svomu mjestu. Usprkos svemu naporu, predviđanju i najmanjih poteza, uvijek se nešto nenadano izrodi. Kako i ne će, tolika masa svijeta je samo u folklornim društvima, primi ih, rasporedi ih, preobuci ih, metni ih u mimohod, nahrani ih ... A glavni je Hidrometeorološki zavod, kakvo će biti vrijeme? Hoće li biti kiše? Ma valja ne će, obećavaju da će biti 'promašan dan'. Ne bi je trebalo, kiša sve upropasti, za bilo koju manifestaciju na otvorenomu kiša je prava 'elementarna nepogoda'. Pa ti sada organiziraj smotru ako nije u kakvoj dvorani. A dvorana, nije to ono. Zbog nepredvidljiva vremena smotra je pomaknuta iz svibnja i lipanj, kako stvari stoje trebat će je premetnuti i u srpanj, ali kako narod veli 'ni Bogu za verovat' ni u srpnju. Takva je valjda godina.

U petak večer je početak, izbor je najljepše djevojke u narodnoj nošnji i najljepše muške narodne nošnje. To će biti u velikoj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta s početkom u 20 uri.

A tek u subotu, to je dan mimohoda i nastupa folklornih društava i skupina. Pa kad svi nastupe i smotra se svrši, onda dalje nastupa TS Mirakul, pa koliko tko izdura.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!