O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Najbolji nagrađeni dokumentarci - u KIC-u

1/1
Najbolji nagrađeni dokumentarci - u KIC-u
Najbolji nagrađeni dokumentarci - u KIC-u
Objavljeno: 13-06-2016

GOSPIĆ - Nakon Zagreba, Pule i Raba nagrađeni dokumentarci s Liburnia filmskoga festivala u petak, 17. lipnja, „uplovit će“ u Ljetno kino u atriju Kulturno informativnog centra Gospić. Gospićani će imati priliku besplatno pogledati najbolji film prema odabiru publike s 13. LFF-a 'Lijepo mi je s tobom, znaš' redateljice Eve Kraljević te 'Razred' redateljice Vesne Čudić kome je žiri prošle godine dodijelio nagradu za najbolju režiju.

Radi se o filmovima dviju redateljica koji su prošle godine oduševljavali publiku po hrvatskim filmskim festivalima. Osim na LFF-u, redateljski debi Eve Kraljević 'Lijepo mi je s tobom, znaš' publika je nagradila i na ZagrebDoxu 2015. Mlada autorica ispričala je priču o svom odrastanju sa sestrom Mijom koja ima Downov sindrom, a njen dokumentarac prepoznat je na prošlogodišnjem Sarajevskom filmskom festivalu gdje joj je dodijeljena nagrada Europske dokumentarističke mreže za podršku talentiranim autorima dokumentarnoga filma iz regije.  

'Razred' je publika nagradila na Danima hrvatskoga filma 2015. Redateljica Vesna Čudić ispričala je priču o trima mladim članicama romske zajednice u Dardi te odlukama koje one moraju donijeti na putu prema zrelosti.

Program u Ljetnom kinu u atriju KIC Gospić započinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

U slučaju lošeg vremena prikazivanje, će se održati u velikoj dvorani KIC-a.

D. Rogić

Podijeli novost na društvenim mrežama!