O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Općini Brinje 200.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

1/2
Općini Brinje 200.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU
Općini Brinje 200.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EUOpćini Brinje 200.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU
Objavljeno: 28-05-2016

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je u srijedu 25. svibnja 2016. godine s početkom u 12,00 sati organiziralo svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju sa 170 korisnika jedinica lokalne i regionalne samouprave po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu. 

U Zagrebu je, potpisivanju ugovora s ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislavom Tolušićem, ispred Općine Brinje nazočio načelnik Zlatko Fumić. Naime, Općini Brinje je Ministarstvo  regionalnog razvoja i fondova EU u 2016. godini odobrilo 200.000,00 kn za sufinanciranje projekta pod nazivom „Modernizacija postojećih nerazvrstanih putova u Općini Brinje“ kojim će se znatno poboljšati postojeće stanje nerazvrstanih cesta na području Općine Brinje. 

Inače, Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz ovaj program svake se godine sufinancira razvoj lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini. Sredstva se dodjeljuju lokalnim zajednicama čiji indeks razvijenosti ne prelazi 100% prosjeka razvijenosti Republike Hrvatske, a projekti su ocijenjeni da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnoj gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja i stvoriti preduvjete za jačanje socijalne kohezije i održivi društveni razvoj.

Ana Manjerović  

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!