O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Referendum o marini u Novalji

1/1
Referendum o marini u Novalji
Referendum o marini u Novalji
Objavljeno: 11-05-2016

Dana 30. travnja 2015. godine, Gradsko vijeće Grada Novalje donijelo je Zaključak kojim su se, Gradsko vijeće kao donositelj i gradonačelnik kao predlagač, obvezali prije donošenja Urbanističkog plana uređenja luke Novalja, raspisati referendum stanovnika naselja Novalja.

Sukladno navedenom Zaključku, a u okviru nadležnosti, kao gradonačelnik Grada Novalje predložio sam Gradskom vijeću donošenje Odluke o raspisivanju lokalnog referenduma po pitanju uređenja luke i marine Novalja koje je isti prihvatilo većinom glasova. Obzirom da se radi o strateškom projektu razvoja turizma Grada Novalje, držimo da je stav građana o istome od presudne važnosti. Važno je napomenuti da je referendumsko pitanje isključivo vezano za predloženo idejno rješenje u vlasništvu Grada te da neće i ne smije biti odstupanja od predloženog Idejnog rješenja luke i marine Novalja.

Nakon višegodišnjih lutanja i traženja idejnog rješenja luke Novalja i projekata koji su bili u privatnom vlasništvu, u okviru svojih zakonskih ovlasti kao gradonačelnik, u ime Grada Novalje naručio sam u lipnju 2015. izradu Idejnog rješenja luke i marine Novalja, koje je prezentirano u hotelu Liburnija 22. travnja 2016. godine.

Predloženo Idejno rješenje koje sam zajedno sa svojim suradnicima predstavio u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, dobilo je načelnu podršku stručnih ljudi ministarstva i ministra osobno, te jamstvo da će, ukoliko projekt dobije referendumsku podršku građana, ministarstvo na zahtjev dodijeliti Gradu Novalji kao vlasniku projekta status ovlaštenika koji je potreban za ishodovanje lokacijske dozvole i zajedničko upravljanje projektom.

Referendum će se održati 29. svibnja 2016. godine, a referendumsko pitanje o kojem će se građani Mjesnog odbora Novalja izjasniti glasi

„JESTE LI ZA PRIHVAĆANJE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA LUKE NOVALJA SUKLADNO PREDLOŽENOM IDEJNOM RJEŠENJU LUKE I MARINE NOVALJA U VLASNIŠTVU GRADA NOVALJE?“

Odluka donesena na lokalnom referendumu bit će obvezujuća za Gradsko vijeće.
U prilogu objavljujemo Odluku o raspisivanju lokalnog referenduma te prezentaciju Idejnog rješenja luke i marine Novalja. Pozivamo sve zainteresirane građane da izvrše uvid u objavljenu dokumentaciju te dostave svoje komentare ili primjedbe do 20. svibnja 2016. godine, pisanim putem ili elektroničkom poštom na adresu: urbanizam@novalja.hr.

Ukoliko se građani izjasne da su protiv predloženog Idejnog rješenja, Grad Novalja pristupit će uređenju luke Novalja koje neće obuhvaćati marinu.

Ante Dabo, gradonačelnik

 

 

 

Odluka o raspisivanju lokalnog referenduma

 


  Dokument | pdf file: Prezentacija
- See more at: http://www.novalja.hr/index.php?news=050520166085&page#sthash.i6U7w0La.dpuf

 


  Dokument | pdf file: Prezentacija
- See more at: http://www.novalja.hr/index.php?news=050520166085&page#sthash.i6U7w0La.dpuf

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!