O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Još 4 dana do pohoda na Zarin!

1/5
Još 4 dana do pohoda na Zarin!
Još 4 dana do pohoda na Zarin!Još 4 dana do pohoda na Zarin!Još 4 dana do pohoda na Zarin!Još 4 dana do pohoda na Zarin!Još 4 dana do pohoda na Zarin!
Objavljeno: 29-03-2016

Već 7. tradicionalni pohod na Zarin!

A kao da je bilo jučer kad su entuzijasti Planinarskoga društva Škamnica iz Brinja u proljeće 2010. organizirali prvi pohod na to dvosatnom šetnjom savladivo brdo ponad brinjske kotline! Otada svakoga proljeća Zarinu u pohode hrle ljubitelji prirode iz cijele Hrvatske (Zagreba, Senja, Otočca, Ogulina...).

I sada PD Škamnica poziva sve planinare i ljubitelje prirode da se pridruže pohodu na Zarin koji će se održati sljedeće nedjelje, 3. travnja 2016. godine. Prijave se primaju još danas na mobitel 0989233626.

Okupljanje je u centru Brinja od 9 sati, a do 10 ima se vremena razgledati baroknu kapelu Presvetoga Trojstva u starom gradu Sokolcu na brežuljku. Kapela će bit iotvorena za razgled i nakon povratka sa Zarina od 14 do 16 sati.

Pohod počinje u 10 sati ispod Sokolca, kreće se asfaltnom cestom prema šumi, a onda pravo na Zarin. Dodatna mogućnost je odlazak do vidikovca Kozjak s pogledom na jug udaljenoga 10 minuta od vrha Zarin.

Silazak i povratak u Brinje traje oko sat i pol, a u Brinju je predviđena planinarska veselica uz živu glazbu i grah s mesom (cijena 15 kuna).

Predsjednik Društva Gojko Crnković podsjeća da će se i ove godine dijeliti naslovi Prijatelj Brinja te poziva planinare s popunjenim kartončićem (6 pečata) da se odazovu podjeli zahvalnica u 16 sati.

 

pd-škamnica.hr/M.K.G.

 

Foto: vrh Zarin, pogled prema sjeveru (Brinje) i jugu (Gusić jezero)

Podijeli novost na društvenim mrežama!