O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Gastrogacka i Najbrže veslo Gacke

1/1
Gastrogacka i Najbrže veslo Gacke
Gastrogacka i Najbrže veslo Gacke
Objavljeno: 26-03-2016

OTOČAC – Povodom 1. utrke kajacima na rijeci Gacki pod nazivom 'Najbrže veslo Gacke', a što se kani održati 24. travnja ove godine, bit će upriličeno i niz popratnih događaja. Jedna od manifestacija bit će i 'Gastrogacka', jedna od veoma starih manifestacija koje je organizirala Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac. Iz određenih razloga se s ovom manifestacijom zastalo, da bi se ove godine opet oživjela. Koncept manifestacije 'Gastrogacka' je promocija novih turističkih atrakcija isprepletenih s pričom o gastronomskoj baštini. Turistička atrakcija koja će pratiti ovogodišnju 'Gastrogacku' je kajakarenje na Gacki kao nova ponuda aktivnog odmora.

Partneri u organizaciji ove manifestacije su Velebit aktivnosti j.d.o.o., Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Otočac i Turistička zajednica Grada Otočca.

Cilj ovih aktivnosti je u predsezoni pokazati snagu i mogućnosti kraja u cijelom spektru turističkih potencijala, kako bi se osigurala bolja startna pozicija za sve dionike tijekom turističke sezone. Svrha manifestacije je promocija lokalnih proizvoda kao ključa za unapređenje regionalnog/lokalnog lanca vrijednosti u turizmu.

Mali poljoprivredni proizvođači mogu ostvariti daleko veće sinergijske efekte povezivanjem s turističkim aktivnostima kroz direktnu ponudu lokalnih proizvoda turistima i indirektnu ponudu kroz asortiman pružatelja usluga u destinaciji. Cilj je osvijestiti širu javnost o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda kao pokretača otvaranja novih radnih mjesta i očuvanja postojećih uz povećanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva. Obzirom da je turizam prepoznat kao važna razvojna grana Ličko-senjske županije, s velikim potencijalom za generiranje nove i povećanje postojeće potražnje, bilo da je riječ o proizvodnim ili uslužnim djelatnostima, evidentan je značaj lokalnih proizvoda u ukupnoj ponudi destinacije. Tome idu u prilog novi trendovi u turizmu kao što su povratak prirodi i svemu što dolazi iz prirode, potraga za autentičnim iskustvima, bilo da je riječ o kulturi, načinu života, proizvodnji i pripremi hrane – kazala je Irena Banić, stručna suradnica u Županijskoj komori Otočac.

Gastrogacka se organizira kao prodajna izložba i promocija domaćih i autohtonih proizvoda - na unificiranim štandovima izlagača (cca 200 x 80 cm). Sudjelovanje izlagača je besplatno, uz uvjet da svako od izlagača osigura određenu količinu proizvoda za degustaciju na svom štandu. Posjetitelji događanja moći će kupiti te proizvode, ovisno o načinu na koji će ponuda biti prezentirana. Mjesto događanja, odnosno lokacija na kojoj će biti cilj utrke, izlagački štandovi, zabavni program te nakon utrke, besplatne vožnje kajacima za gledatelje je Otočac, rijeka Gacka, Vivoze kod restorana Bumerang.

Budući je start utrke planiran 24. travnja u 12 sati, okupljanje gledatelja i sudionika utrke biti će ranije pa je predviđeno da štandovi budu uređeni već oko 11 uri. Predviđeno trajanje manifestacije je do 17 uri.

Medijski će se značajno pratiti navedeni događaj jer su predviđeni dolasci reportera Nove TV, RTL-a, Tv Loki, Hrvatskog radija Otočac, radija Zadar, zatim internet portala GlasGacke.hr, web stranice Turističke zajednice Grada Otočca, Velebit aktivnosti, Facebook, Instagram. U slučaju lošeg vremena utrka će biti prolongirana za slijedeći vremenski prikladan vikend, a o tome bi svi prijavljeni izlagači bili na vrijeme obaviješteni.

Svi zainteresirani za izlaganje i prodaju na manifestaciji 'Gastrogacka' dužni su popuniti priloženi obrazac prijavnice. Prijave se zaprimaju do popune raspoloživih izlagačkih mjesta, a najkasnije do 15. travnja 2016. godine, na e-mail: denis@apartman-gacka.com.

Sve dodatne informacije i pojašnjenja mogu se dobiti na slijedeće kontakte: Denis Lončar, direktor Velebit aktivnosti j.d.o.o.; mob. 091/2222-397, e-mail: denis@apartman-gacka.com.

 

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!