O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Župnik u pohodu Domu za starije i nemoćne

1/3
Župnik u pohodu Domu za starije i nemoćne
Župnik u pohodu Domu za starije i nemoćneŽupnik u pohodu Domu za starije i nemoćneŽupnik u pohodu Domu za starije i nemoćne
Objavljeno: 22-03-2016

Dana, 21. ožujka,  župnik mons.Tomislav Šporčić i vlč. Jure Ladišić bili su u Domu za starije i nemoćne u Otočcu kako to redovito čine pred velike blagdane, osobito pred Uskrs.

Štićenici Doma većina od njih koji u ovom Domu provode svoje starije dane redovito pristupaju sv. ispoviijedi u ovakvim prilikama, kako oni koji su pokretni tako i oni koji se moraju držati samo kreveta i svoje sobe. Nakon ispovijedanja slavila se Sv. Misa. Misu je predvodio i proporijedao župnik monsinjor Šporčić koji je istaknuo posebno značenje Velikog ili Svetog tjedna kojeg proživljavamo. Govorio je o Kristu Gospodinu koji je svojim križem progovorio o Božjoj ljubavi prema čovjeku, po kojem i čovjek može doći i zadobiti milosrđe o nebeskog Oca. Ako nosimo svoj Križ po uzoru na Krista onda je to i Kristov križ, kao što je Kristov kniž i naš. Osmišljenje svoga života možemo pravo upoznati i prihvatiti smo po Isusovom križu. U Kižu je spas, po Križu nas je Krist otkupio i spasio - kazao je mons.Šporčić.

Na misi su sudjelovali naši mladi koji su svirali i pjevali: Anamarija Jurković, Antonija Marić, Iva Dasović i Kristijan Pajdaković. To je na osobiti način pridonijelo ljepoti bogoslužja i pažljvosti sudionika.

Nakon mise u Domu pošli su svi zajedno kod bolesnika na ambulantnom stacionaru. U svakoj sobi uz ispovijedanje i pričešćivanje mladi su zapjevali koju pjesmu, i to je u te sobe unijelo posebno rasploloženje.

Tš/ I.B.

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!