O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Cvetnica u Lešću

1/3
Cvetnica u Lešću
Cvetnica u Lešću   Cvetnica u Lešću   Cvetnica u Lešću
Objavljeno: 21-03-2016

Cvjetna nedjelja, ili u Lešću -  Cvetnica,  poseban je dan u godini.   

Iako označava završnicu korizme i prethodi Velikome tjednu, kad se Crkva spominje posljednjih Kristovih dana, njegove muke i smrti – dan je to i radosti zajedništva.  

Pred crkvom Blažene Djevice Marije od Svete Krunice okupilo se do 11 sati dosta župljana, žitelja Lešća i Čovića. Župnik,  vlč. Ivica  Miškulin,  blagoslovio je njihove grančice masline, bršljana i u našem kraju  neizostavne drenjule,  s kojima su  uz pjesmu Slava, čast i hvala ti  krenuli  u  procesiju.

Bila je to uobičajena proslava Nedjelje Muke Gospodnje, a opet svake godine posebna. Možda i zbog činjenice  da u pjevanju, osim  stalnih pjevača, žele sudjelovati svi – od najmlađih do najstarijih, a i za čitanje Muke angažiraju se, osim uvijek  aktivnih, i čitači koji se posebno pripremaju  za čitanja na Cvjetnicu, odnosno na Veliki petak.

Župnik je zahvalio orguljašici, pjevačima, čitačima i   svim župljanima na doprinosu  u pripremama za proslavu našeg najvećeg blagdana – Uskrsa, te je najavio i raspored bogoslužja u Velikome tjednu.

Na  Veliki četvrtak - Misa Večere Gospodnje  služit će se u  18 sati; Obredi Velikog petka  bit će također u 18 sati; Vazmeno bdijenje započet će  u 22 sata, a ovom će se prilikom,  tradicionalno, blagosloviti i jelo, odnosno sve ono što će župljani pripremiti za uskrsni doručak.

Na Uskrs će se sveta misa služiti u 11 sati,  a na Uskrsni ponedjeljak u isto vrijeme, ali ne u župnoj crkvi nego  u kapeli Sv. Franje.

 

Josipa Jergović Baklaić

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!