O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Brinju Lino Višebojac

1/10
U Brinju Lino Višebojac
U Brinju Lino VišebojacU Brinju Lino VišebojacU Brinju Lino VišebojacU Brinju Lino VišebojacU Brinju Lino VišebojacU Brinju Lino VišebojacU Brinju Lino VišebojacU Brinju Lino VišebojacU Brinju Lino VišebojacU Brinju Lino Višebojac
Objavljeno: 29-01-2016

BRINJE - U četvrtak je u prepunoj školskoj športskoj dvorani u Brinju održana manifestacija LINO VIŠEBOJAC, kojoj su glavni organizatori i sponzori Športske novosti i Podravka uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Lino višebojac jedna je od najprepoznatljivijih športskih manifestacija u kojoj djeca kroz športska natjecanja stječu pobjednički mentalitet, uče kako podnijeti poraz te kroz druženje usvajaju istinske športske i ljudske vrijednosti. Vođeni idejom Zvonimira Bobana, legendarnoga kapetana Vatrenih, da se u jednomu projektu spoji šport i kulturu, potiče kreativnost, stvaralaštvo i zdrav način života, promiče fair play i športsko navijanje, školske godine 2006./2007. stvoren je jedan od najuspješnijih športskih projekta namijenjen onima najmlađima koji omogućava učenicima iskazati talente u likovnom i literarnom stvaralaštvu, pjesmi, plesu, glumi, ali i upoznavanje najvećih športaša naše zemlje. Svake školske godine održavaju se po 24 natjecanja u osnovnim školama te jedno finalno natjecanje na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja, nastojeći izboriti ostvarenje svog športskog sna. Pobjednici Lino višebojca uz pehar dobivaju i mogućnost odabira športskog događanja u svijetu kojemu žele prisustvovati, a Podravka i Športske novosti njihove snove pretvaraju u stvarnost. Lino višebojac je pravi festival športa, stvaralaštva, kreativnosti, fair nadmetanja koji se u školama nestrpljivo iščekuje, a koji u djeci budi najpozitivnije emocije.

Manifestacija Lino višebojac u Brinju otpočela je pozdravnim govorima ravnateljice Osnovne škole Luka Perković Marije Vičić i izaslanice načelnika Općine Brinje Ane Manjerović, koja je otvorila natjecanje. U pratnji medvjedića Line, u Brinje je stigao i najbolji hrvatski taekwondaš Filip Grčić, koji je 2007. godine kao sedamnaestogodišnjak u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojio naslov svjetskog prvaka, te na istom prvenstvu dobio nagradu za fair play. Filip Grčić kao vrhunski športaš, koji je nakon osvajanja svjetskog trofeja tri puta bio viceprvak Europe, a koji je proglašen za najboljeg športaša Hrvatske u izboru Hrvatskoga olimpijskog odbora te je dobitnik nagrade Dražen Petrović, pravi je primjer učenicima.
Prije početka natjecateljskog dijela manifestacije, Osnovna škola Luka Perković je svojim gostima priredila kratki program dobrodošlice u kojemu su predstavili školu na najbolji mogući način kroz ples, pjesmu i literarno stvaralaštvo.

Samo natjecanje je proteklo u veselom tonu uz puno zadovoljstva i dječjih osmijeha, a veseloj atmosferi je svakako pridonio i voditelj Line višebojca Roberto Anić. Glasno navijanje, raznobojni transparenti i pozitivne emocije su ispunile brinjsku dvoranu te su i djeca i roditelji uživali u odličnoj atmosferi, a izuzetne navijači, transparente i maske te posebnu atmosferu su prepoznali i u Podravkinom timu te brinjsku publiku ocijenili sa čistom desetkom.

Natjecali su se učenici od petog do osmog razreda, po tri dječaka i tri djevojčice iz svakog razreda, u raznim disciplinama od atletike, rukometa, nogometa, košarke, pa do potezanja užeta i utrke u vrećama. U oštroj konkurenciji pobjedu su odnijeli Antonio Vranić, učenik 6. razreda i Matea Borić iz 7. razreda koji će Osnovnu školu Luka Perković predstavljati na finalnom natjecanju Line Višebojca u mjesecu svibnju.

A.M.

Podijeli novost na društvenim mrežama!