O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Potpisan Sporazum o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja s Obrtničkom komorom LSŽ-e

1/2
Potpisan Sporazum o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja s Obrtničkom komorom LSŽ-e
Potpisan Sporazum o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja s Obrtničkom komorom LSŽ-ePotpisan Sporazum o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja s Obrtničkom komorom LSŽ-e
Objavljeno: 16-12-2015

Sukladno dogovorenoj suradnji na zajedničkom rješavanju problema deficitarnih kadrova u obrtništvu i malom poduzetništvu na području Ličko-senjske županije, Župan Ličko-senjske županije Milan Kolić i predsjednik Obrtničke komore Ličko-senjske županije, Marko Sokolić zaključili su 16. prosinca 2015. godine Sporazum o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u školskoj godini 2015./2016. godine.

Stipendiranje učenika srednjih škola deficitarnih zanimanja jedna je od mjera Programa povezivanja gospodarskih subjekata i studenata te učenika srednjih škola na području Ličko-senjske županije, kojoj je cilj poticanje učenika na školovanje za rad u deficitarnim obrtničkim zanimanjima. Ovim Sporazumom osigurava se fond od ukupno ukupno 24.000,00 kn za stipendije u iznosu od 600,00 kn po učeniku mjesečno, od čega pola sredstava osigurava Ličko – senjska županija, a pola Hrvatska obrtnička komora.

Obrtnička komora Ličko-senjske županije će provesti odabir stipendista iz redova učenika prvog razreda strukovnih zanimanja, pri čemu će po jednog stipendista odabrati svako od četiri Udruženja obrtnika na području Ličko-senjske županije (Gospić, Novalja, Otočac i Senj), a koji će stipendije primati sve tri godine svoga školovanja.

Iduće školske godine slijedi nastavak provedbe projekta stipendiranja učenika u deficitarnim strukovnim zanimanja, gdje se planira stipendiranje nova četiri učenika također u trogodišnjem razdoblju počevši od prve godine školovanja.

 

KABINET ŽUPANA

Podijeli novost na društvenim mrežama!