O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Županijskoj komori Karlovac o obiteljskom smještaju

1/4
U Županijskoj komori Karlovac o obiteljskom smještaju
U Županijskoj komori Karlovac o obiteljskom smještajuU Županijskoj komori Karlovac o obiteljskom smještajuU Županijskoj komori Karlovac o obiteljskom smještajuU Županijskoj komori Karlovac o obiteljskom smještaju
Objavljeno: 15-12-2015

KARLOVAC - Sekcija Zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika – Karlovac jučer je u Županijskoj komori Karlovac održala Regionalnu radionicu za obiteljski smještaj.

U uvodu u radionicu, predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman istaknuo je da je HGK prepoznala privatne iznajmljivače kao značajan segment mikro poduzetništva u smislu dodatne obiteljske djelatnosti koja svojom kvalitetom može podignuti konkurentnost čitave destinacije. Područje Karlovačke i Ličko senjske županije s obzirom na blizinu Plitvičkih jezera, atraktivnost karlovačkih rijeka te odličnu prometnu poziciju ima potencijal za razvoj ovakvih oblika turističkih kapaciteta, što se iz godine u godinu pokazuje rastom broja noćenja i dolazaka turista.

Program radionice u kojoj je sudjelovalo više od četrdeset sudionika bio je namijenjen pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu, predstavnicima turističkih zajednica, putničkim agencijama, stručnim službama gradova, općina i županija i potencijalnim ulagačima.

Martina Pavelić iz Turističke zajednice Kvarnera predstavila je projekt Kvarner Family, jedan od najuspješnijih oblika umrežavanja i brandiranja obiteljskog smještaja u Hrvatskoj. Projekt je pokrenut s ciljem unaprjeđenja ponude obiteljskog smještaja Primorsko-goranske županije i danas obuhvaća više od 400 brandiranih iznajmljivača. Predstavljeni su osnovni kriteriji brandiranja te potkategorije poput Pet friendly, Bike friendly i Hike friendly.

Adriano Palman i Ines Vidas iz Kamping udruženja Hrvatske, temom Mogućnosti otvaranja malih kampova i kamp-odmorišta na kontinentu dali su odgovore na najčešća pitanja u organizacijskim, zakonskim, financijskim, i marketinškim aspektima u segmentu malih kampova. Svoje iskustvo iznio je i Drago Mataković, vlasnik kampa Slapić uz rijeku Mrežnicu i ujedno predsjednik Subregionalne strukovne skupine obiteljskog turizma Karlovačke županije. Projekt kampa Slapić započeo je 2002. godine s deset kamp-mjesta, da bi danas imao više od stotinu. Konstantnim ulaganjem u kvalitetu sadržaja, Slapić je već nekoliko godina uzastopno nagrađivan kao najbolji kontinentalni kamp u RH.

O aktualnoj temi uvođenja nacionalnoga informacijskog sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, čija primjena započinje 1. siječnja 2016. godine, govorio je Boris Pavlin iz Hrvatske turističke zajednice. Sudionicima radionice objašnjen je način prijave u aplikaciju, njen sadržaj i uporaba.

Na radionici su predavanja održali i zlatni partneri Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK.
Sandra Marković i Igor Stojković iz Zagrebačke banke d. d. – Poslovnice Karlovac predstavili su mogućnosti financiranja ulaganja u turizam i prihvat kartice za privatne iznajmljivače kao mogućnost naplate. O kreditima za poticanje i razvoj obiteljskog turizma iz programa Raiffeisenbank Austria d. d., kao i o RBA turističkoj kartici, govorile su Martina Povrženić i Marija Jakić iz Karlovačke poslovnice banke. Ivan Prebežić i Željko Barić iz Grawe Hrvatska d. d. predstavili su mogućnosti i vrste osiguranja imovine i odgovornosti u poslovanju turističkih subjekata i iznajmljivača.

Ovoj radionici su nazočili Irena Banić, stručna suradnica Županijske komore Otočac i Ivan Radošević, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice LIčko-senjske županije.

M. Krnajčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!