O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otvoren 9. Božićni sajam u Otočcu

1/10
Otvoren 9. Božićni sajam u Otočcu
Otvoren 9. Božićni sajam u OtočcuOtvoren 9. Božićni sajam u OtočcuOtvoren 9. Božićni sajam u OtočcuOtvoren 9. Božićni sajam u OtočcuOtvoren 9. Božićni sajam u OtočcuOtvoren 9. Božićni sajam u OtočcuOtvoren 9. Božićni sajam u OtočcuOtvoren 9. Božićni sajam u OtočcuOtvoren 9. Božićni sajam u OtočcuOtvoren 9. Božićni sajam u Otočcu
Objavljeno: 12-12-2015

OTOČAC – Na radost organizatora, a to je Turistička zajednica Grada Otočca, drugih pokrovitelja i supokrovitelja, sve je počelo na vrijeme, baš onako kako je i zamišljeno, u 10 uri jutros otvoren je 9. Božićni sajam u Otočcu – Božićna čarolija u Gackoj.

Kako se to i priliči, već na samom početku su govorili oni koji su sudjelovali u organiziranju ovoga već tradicionalna adventskog događanja u Otočcu i pozvani gosti.

Verica Dasović, kao službena voditeljica programa, je uz nekoliko uvodnih riječi dobrodošlice riječ davala svima govornicima po protokolu, a kako bi drugačije.

Dr. Joso Brajković, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, koja se ove godine javlja kao supokrovitelj ovog sajma, istakao je tradiciju ne samo božićnog sajmovanja, već i onoga mnogo 'tradicijskijega' sajmovanja srijedom, kojega je ustanovila Marija Terezija još tamo davnih dana sredinom 18. vijeka. Sanjin Rukavina, dožupan ličko-senjski i izaslanik župana Milana Kolića, čestitao je svima na ovakvoj manifestaciji, ističući važnost ovakvih događanja u Ličko-senjskoj županiji kao poželjnih i potrebnih. Nenad Janković, otočki zamjenik gradonačelnika, čestitao je svima izlagačima i svima posjetiteljima, zahvalio svima dragim gostima na odazivu i otvorio 9. Božićni sajam. Potom je, kako se i priliči adventskomu vremenu, msgr. Tomislav Šporčić održao službu riječi i blagoslovio sve koji se odazvaše i pribivaše ovom trenutku.

Svojom nazočnošću otvaranje sajma uveličala je Ivana Tomaš, ličko-senjska dožupanica, Slaven Prpić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca, Jelena Janjatović, potpredsjednica Gradskog vijeća, Mile Tomaić, savjetnik otočkoga gradonačelnika, Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije, ispričavamo se svima drugima koje možda u mnoštvu ne zamijetismo.

Nakon otvaranja sajma uslijedio je daljnji program, uz vesele zvuke što s razglasa, a što uživo. Jer nastupali su KUD-ovi, Tea i Jan, predstavljena je knjiga Krune Raca 'Zemlja vuka i vjetra'.

Više o nizu detalja s ovoga sajma, koji pršti sadržajem, u drugim prilozima tijekom dana, sutra, preksutra…

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!