O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Milinović: Tuđmanu dugujemo pobjedu 8. studenog

1/5
Milinović: Tuđmanu dugujemo pobjedu 8. studenog
Milinović: Tuđmanu dugujemo pobjedu 8. studenogMilinović: Tuđmanu dugujemo pobjedu 8. studenogMilinović: Tuđmanu dugujemo pobjedu 8. studenogMilinović: Tuđmanu dugujemo pobjedu 8. studenogMilinović: Tuđmanu dugujemo pobjedu 8. studenog
Objavljeno: 03-11-2015
Ličko-senjski HDZ na čelu Domoljubne koalicije održao je završni predizborni skup u gospićkoj dvorani gdje su svoje stranačke kolege i simpatizere počastili koncertom Mate Bulića.
 
Pred punom dvoranom i pokojom stranačkom zastavom na pozornicu je prvi stao gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić koji se ponajviše obratio mladima da izađu na izbore 8. studenoga.
 
- Nalazimo se pred možda najvažnijim izborima od 1990. godine. Misli mi lete nekoliko mjeseci unatrag na one predsjedničke izbore kad je prvi pao pa u onom cijelom veselju, zato što je pobjedila naša današnja predsjednica Grabar-Kitarović, možda nismo zamijetili reakciju sadašnjeg premijera kada je rekao "ili mi ili oni". Nažalost ta rečenica ocrtava svu njegovu vladavinu u protekle četiri godine. U ovom slučaju za njega smo svi mi - oni. Reže gdje stigne i od nas želi napraviti devastiran prostor, kako ljudstvom tako i infrastrukturom. Ta rečenica ocrtava i duboku podjelu u društvu. Da je na tim temeljima rađana hrvatska država nikada je ne bi bilo, ali hvala Bogu da nam je u tim teškim vremenima Bog podario dr. Franju Tuđmana koji je na zajedništvu hrvatskog naroda stvorio hrvatsku državu. Shvatite jednu stvar, ovo je raskršće, ovo su nacionalni izbori, biramo između dva puta. Nemam ništa protiv ljudi koji su članovi drugih stranaka, a u ovom slučaju, glas za mostiće, zidiće, +365 je glas za ostanak SDP-a na vlasti, a ako želimo promjenu, da se ova vladavina završi, ja vjerujem da ćete dati glas našoj Domoljubnoj koaliciji, kazao je Krmpotić.
 
Kratko se obratio i Marijan Kustić, kandidat na listi Domoljubne koalicije u IX. izbornoj jedinici.
 
- Svake četiri godine biramo ili uskraćujemo glas onima koji nisu dobro radili svoj posao. Svjedoci smo da je ispred nas najlošija vlada od osamostaljenja Hrvatske po svemu i najnesposobnija. Od "Plana 21" nisu realizirali niti jednu točku, a Hrvatsku su vodili u pogrešnom smjeru, u smjeru u kojem ne smijemo ići. Vodili su putem nezaposlenosti, putem gdje je preko 100 tisuća mladih napustilo Hrvatsku trbuhom za kruhom. To gospodo moramo promijeniti, a jedina prava alternativa je Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om koja ima i plan i program i kvalitetne ljude koji nas mogu odvesti u smjeru u kojem želimo - da smanjimo broj nezaposlenih, vanjski dug, broj blokiranih građana, to je ono što mi želimo, poručio je.
 
Darko Milinović, također kandidat za još jedan mandat saborskog zastupnika, u svom dugom govoru, dotaknuo se mnogih tema. Pozdravio je poimence sve općine i gradove u Ličko-senjskoj županiji završivši sa Senjom te poručio "Neka zapuše bura s Velebita i neka otpušemo SDP 8.11".
 
- Kada sam bio potpredsjednik vlade i ministar i putovao svijetom svima sam govorio o Gospiću, a onima koji nisu znali za njega govorio sam da je Gospić onaj grad gdje su srpski agresori, gdje su četnički očnjaci slomljeni, to je onaj grad koji je svijetlio u povijesti Domovinskog rata, to je onaj grad koji se nikada nije dao pod srbočetničku čizmu i hvala vam na tome. To je onaj grad gdje se njegovalo hrvatstvo, započeo je.
 
- Ovo je danas država blagostanja, država za koju smo ako treba ponovno spremni poginuti, država u kojoj će HDZ i Domovinska koalicija pokazati svu svoju snagu ne tjerajući narod da kliče "Hrvatska", ali da živi tu istu Hrvatsku. Prema Ličko-senjskoj županiji odnosili su se kao prema maćehi samo zato što smo ovdje ponosno došli pokazati što je Hrvatska, da smo izdržali četiri godine, da čekamo pobjedu i ponovno ponosnu i jedinu nam hrvatsku grudu, hrvatsku nam domovinu. Tu ljepoticu čekamo 8.11. kada će uvjeren sam HDZ iznjedriti i novog premijera hrvatske vlade gospodina Tomislava Karamarka, kazao je.
 
- Bilo je kritičnih trenutaka u povijesti HDZ-a, trenutaka kada smo gubili izbore i pogrešaka, ali čestitam vam na vjernosti. Nikada nisu ponosne Ličanke i Ličani, Hrvatice i Hrvati, razmišljali napustiti HDZ. Nema toga zbog koga bi ponosni član napustio stranku ma kako bio ljut na nekoga. Ako to kome padne na pamet onda se sjetimo prvog hrvatskog predsjednika za kojim smo krenuli i njemu dugujemo ovu pobjedu 8.11., zaključio je Milinović.
 
Iva Vidović Pocrnić
Podijeli novost na društvenim mrežama!