O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Senju održana sjednica Odbora za osposobljavanje i usavršavanje Hrvatske vatrogasne zajednice

1/2
U Senju održana sjednica Odbora za osposobljavanje i usavršavanje Hrvatske vatrogasne zajednice
U Senju održana sjednica Odbora za osposobljavanje i usavršavanje Hrvatske vatrogasne zajednice U Senju održana sjednica Odbora za osposobljavanje i usavršavanje Hrvatske vatrogasne zajednice
Objavljeno: 20-10-2015

Odbor za osposobljavanje i usavršavanje Hrvatske vatrogasne zajednice zasjedao je 19. listopada 2015. na četvrtoj sjednici koja je održana u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Grada Senja.

Predsjednik Odbora Stjepan Simović, ujedno dubrovačko-neretvanski županijski vatrogasni zapovjednik  sazvao je sjednicu u Senju na prijedlog ličko – senjskog županijskog vatrogasnog zapovjednika koji je ujedno i član Odbora, a na sjednici se razmatralo pet točaka Dnevnog reda.

Između ostalog, usvojen je Plan osposobljavanja i usavršavanja dobrovoljnih vatrogasaca s pripadajućim Finacijskim planom za 2016. godinu.

Temljem spomenutog plana na području nadležnosti Vatrogasne zajednice Ličko – senjske županije u 2016. godini otvorena je mogućnost osposobljavanja 175 vatrogasaca za pojedina zvanja u dobrovoljnom vatrogastvu i usavršavanja za specijalnosti u vatrogastvu za 140 vatrogasaca.

Usvojen je prijedlog novog izgleda i oblika Matične knjige, Dnevnika rada s imenikom te Knjige izdanih uvjerenja u programima osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova.

Na sjednici se raspravljalo i o smjernicama za izradu novog sustava osposobljavanja i usavršavanja dobrovoljnih vatrogasaca u Republici Hrvatskoj.

Uz članove Odbora sjednici su prisustvovali gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović koji je zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Grada Senja Zvonimiru Lončariću i gradonačelniku Nekiću poklonio monografiju “Mirko Kolarić – učitelj hrvatskih vatrogasaca“ autorice Biserke Vlahović.

Gradonačelnik Nekić pozdravio je okupljene zahvalivši što je za održavanje sjednice Odbora izabran upravo grad Senj .

Nakon zaključivanja radnog dijela sjednice organiziran je obilazak povijesne kule “Nehaj“ u Senju.

 

VZŽ LS

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!