O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Policijska postaja Senj obilježila Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima

1/1
Policijska postaja Senj obilježila Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima
Policijska postaja Senj obilježila Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima
Objavljeno: 20-10-2015

Policijska postaja Senj je u suradnji sa dječjim vrtićem „Travica“ u petak, 16. listopada obilježila Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima. Od 2007. godine, 18. listopada se obilježava Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima, kako bi se ojačala svijest javnosti i donositelja odluka o potrebi donošenja boljih politika prevencije i borbe protiv trgovanja ljudima. 

Trgovanje ljudima predstavlja vrbovanje, kupnju, prodaju, predaju, prijevoz, poticanje ili posredovanje u kupnji, prodaji ili predaji, pružanje utočišta i prihvat osoba, uporabu sile, prijetnju uporabom sile ili drugim oblicima prinude, otmice, prijevare, zlouporabe položaja ili ovlasti da bi se došlo do pristanka osobe koja ima kontrolu nad drugom osobom, u svrhu iskorištavanja koje minimalno uključuje korištenje osoba u prostituciji ili druge oblike seksualnog iskorištavanja, prisilan rad ili usluge, ropstvo, postupke slične ropstvu, trgovanje organima i drugo. 

U dijelu koji se odnosi na prevenciju trgovanja ljudima definirane su preventivne aktivnosti koje se mogu provoditi u odnosu na potencijalne žrtve i situacije, kao i na moguće administrativne i strukovne aktivnosti, te je posebno obrađeno područje prevencije trgovanja djecom, budući da djeca predstavljaju najranjiviju skupinu, a ujedno i predstavljaju oko 20%  identificiranih žrtava. 

Upravo iz navedenog, Policijska postaja Senj odlučila se za provođenje radionice  sa predškolskom djecom dobne skupine od 5 do 7 godina, te sudjeci kroz igru prikazane  prijeteće potencijalne opasnosti od trgovine ljudima (upoznavanje s opasnostima u „rizičnim“ situacijama s nepoznatom osobom, prepoznavanje opasnosti, suzbijanje straha, panike i nepovjerenja, kao i razvijanje zaštite i samozaštite). 

I ovo predavanje samo je jedna u nizu aktivnosti koje se provode u sklopu nacionalne preventivne akcije "Zajedno" kojom je do sada Policijska postaja Senj obuhvatila 125 učenika.

 

PU ličko-senjska

Maja Brozičević - glasnogovornica

Podijeli novost na društvenim mrežama!